ОБРОБКА ІНФОРМАЦІЇ В СИСТЕМАХ СТЕЖЕННЯ ЗА ДИНАМІЧНИМИ ОБ’ЄКТАМИ

Ключові слова: система прямокутних координат, рухома система стеження, спостереження динамічних об’єктів

Анотація

В статті розглянуто методику обробку інформації для системи візуального спостереження за динамічними об’єктами. Визначено необхідність створення підсистеми обробки даних рухомої системи спостереження та виділення математичного апарату для визначення положення об’єкта, що постережуться, за даними, що передаються з оптично-електронного модуля. Першим кроком було наведено методику для визначення координат об’єкта спостереження в кадрі переданому з оптично-електронного модуля. Другим кроком було наведено розрахунки координат об’єкта в системі прямокутних координат в горизонтальній площині за допомогою кутових координат. В подальшому пропонується створення комплексної системи обробки даних для побудови тривимірної моделі об’єкта спостереження.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

| Переглядів анотації: 88 | Завантажень PDF: 92 |

Посилання

Кузьмин С. З. Основы теории цифровой обработки радиолокационной информации / С. З. Кузьмин. – М.: «Сов. радио», 1974. – 432 с.

Цибульська Є. О. Математичні моделі рухомих об’єктів / Є. О. Цибульська // Реєстрація, зберігання і обробка даних. – 2012. – № 2. – С. 25–37.

Кузнецов А. В. Многоканальная система повышения точности и живучести. – К.: Вища школа, 1994. – 258 с.

Малышев В. В. Оптимизация наблюдения и управления летательных аппаратов / В. В. Малышев, М. Н. Красильщиков, В. И. Карлов. – М.: Машиностроение, 1989. – 312 с.

Основы проектирования следящих систем / под ред. Н. А. Лакоты. – М.: Машиностроение, 1978. – 392 с.

Шелуха О. О. Інформаційна технологія обробки даних в системах спостереження технічних об’єктів / О. О. Шелуха // Вимірювальна та обчислювальна техніка в технологічних процессках. – 2015. – № 4. – С. 202–205.

Опубліковано
2016-11-30
Як цитувати
[1]
О. О. Шелуха, «ОБРОБКА ІНФОРМАЦІЇ В СИСТЕМАХ СТЕЖЕННЯ ЗА ДИНАМІЧНИМИ ОБ’ЄКТАМИ», Збірник наукових праць Одеської державної академії технічного регулювання та якості, вип. 1 (8), с. 87-91, Лис 2016.