ОЦІНЮВАННЯ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ВИМІРЮВАННЯ ЯК ОБОВ’ЯЗКОВА ПРОЦЕДУРА ПІД ЧАС КАЛІБРУВАННЯ ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ ВІДПОВІДНО ДО ВИМОГ НОВОЇ РЕДАКЦІЇ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО МЕТРОЛОГІЮ ТА МЕТРОЛОГІЧНУ ДІЯЛЬНІСТЬ»

  • А. М. Коцюба Інститут підвищення кваліфікації фахівців в галузі технічного регулювання та споживчої політики Одеської державної академії технічного регулювання та якості
  • В. П. Заїка Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості»
  • В. В. Новіков Навчально-консультаційний центр «Євроакадемія»
  • Л. Г. Коцюба Інститут підвищення кваліфікації фахівців в галузі технічного регулювання та споживчої політики Одеської державної академії технічного регулювання та якості
Ключові слова: калібрування ЗВТ, невизначеність вимірювання, методика калібрування

Анотація

В роботі на основі аналізу вимог нової редакції Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» показано, що розрахунок невизначеності вимірювання під час калібрування ЗВТ  є обов’язковим. Дані загальні рекомендації щодо зменшення затрат часу на оцінювання невизначеності вимірювання.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

| Переглядів анотації: 263 | Завантажень PDF: 96 |

Посилання

Закон України «Про метрологію та метрологічну діяльність». – Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 30. – С. 1008.

ISO GUIDE 99: 2007. International vocabulary of metrology – Basic and general concepts and associated terms (VIM).

ДСТУ ISO/IEC 17025:2006. Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій.

ISO/IEC 17025:2005. General requirements for the competence of testing and calibration laboratories.

ДСТУ 3989-2000. Метрологія. Калібрування засобів вимірювальної техніки. Основні положення, організація, порядок проведення та оформлення результатів.

EA – 4/02. Expression of the Uncertainty of Measurement in Calibration.

www.euroacademia.com.ua

Опубліковано
2014-12-10
Як цитувати
[1]
А. М. Коцюба, В. П. Заїка, В. В. Новіков, і Л. Г. Коцюба, «ОЦІНЮВАННЯ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ВИМІРЮВАННЯ ЯК ОБОВ’ЯЗКОВА ПРОЦЕДУРА ПІД ЧАС КАЛІБРУВАННЯ ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ ВІДПОВІДНО ДО ВИМОГ НОВОЇ РЕДАКЦІЇ ЗАКОНУ УКРАЇНИ ‘ПРО МЕТРОЛОГІЮ ТА МЕТРОЛОГІЧНУ ДІЯЛЬНІСТЬ’», Збірник наукових праць Одеської державної академії технічного регулювання та якості, вип. 2 (5), с. 74-76, Груд 2014.

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають