МЕНЕДЖМЕНТ РЕГУЛЮВАННЯ ТА ЯКОСТІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ НА ПІДПРИЄМСТВАХ АПК

  • Н. О. Ботвіна Одеська державна академія технічного регулювання та якості
  • Н. С. Згадова Одеська державна академія технічного регулювання та якості
  • М. В. Кравченко Одеська державна академія технічного регулювання та якості
Ключові слова: менеджмент, якість, агропромисловий комплекс, конкурентоспроможність, зовнішньоекономічна діяльність, зовнішній і внутрішній ринки

Анотація

У статті висвітлені проблеми менеджменту регулювання і якості конкурентоспроможності підприємств АПК на внутрішньому і зовнішньому ринках. Сільське господарство, харчова і переробна промисловість залишаються неконкурентоздатними і потенційно незахищенними на різних рівнях законодавчої бази. Орієнтація на збільшення поточних доходів бюджетів усіх рівнів є руйнівною і суперечливою, що призводить до занепаду сільського господарства. Запропоновано переглянути законодавчу базу оподаткування суб’єктів аграрної сфери, яка потребує вдосконалення, що сприятиме наближенню до світових аналогів. Представлені в статті рекомендації щодо необхідності використання кількох сегментів зовнішніх ринків для експорту вітчизняних товарів поліпшать позиції конкурентоспроможної продукції.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

| Переглядів анотації: 95 | Завантажень PDF: 82 |

Посилання

Програма реалізації технічної політики в агропромисловому комплексі на період до 2020 року. Міністерство аграрної політики та продовольства.

Державнацільова науково-технічна програма розвитку машинобудуванняна період до 2020 року, обсягів продукції машинобудування вітчизняного виробництва та птахівництва на підприємствах агропромислового комплексу.

Ботвіна Н. О. Вплив спеціалізації на конкурентоспроможність аграрних підприємств / Н. О. Ботвіна // Збірник наукових праць Таврійський науковий вісник. – Херсон, 2007. – Вип. 47. – С. 276 – 286.

Ботвіна Н.О. Механізм підвищення конкурентоспроможності галузей АПК на зовнішньому ринку / Н. О. Ботвіна // Науково-виробничий журнал Бізнес-навігатор. – Херсон, 2007. – № 13 (3). – С. 43 – 46.

Ботвіна Н. О. Засоби державної підтримки конкурентоспроможності агропромислового виробництва / Н. О. Ботвіна // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – Миколаїв, 2008. – Спец. випуск 2 (30). – С. 76 – 82.

Опубліковано
2017-06-26
Як цитувати
[1]
Н. О. Ботвіна, Н. С. Згадова, і М. В. Кравченко, «МЕНЕДЖМЕНТ РЕГУЛЮВАННЯ ТА ЯКОСТІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ НА ПІДПРИЄМСТВАХ АПК», Збірник наукових праць Одеської державної академії технічного регулювання та якості, вип. 1 (10), с. 41-44, Чер 2017.