МЕНЕДЖМЕНТ РЕГУЛЮВАННЯ ТА ЯКОСТІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ НА ПІДПРИЄМСТВАХ АПК
Анотація
У статті висвітлені проблеми менеджменту регулювання і якості конкурентоспроможності підприємств АПК на внутрішньому і зовнішньому ринках. Сільське господарство, харчова і переробна промисловість залишаються неконкурентоздатними і потенційно незахищенними на різних рівнях законодавчої бази. Орієнтація на збільшення поточних доходів бюджетів усіх рівнів є руйнівною і суперечливою, що призводить до занепаду сільського господарства. Запропоновано переглянути законодавчу базу оподаткування суб’єктів аграрної сфери, яка потребує вдосконалення, що сприятиме наближенню до світових аналогів. Представлені в статті рекомендації щодо необхідності використання кількох сегментів зовнішніх ринків для експорту вітчизняних товарів поліпшать позиції конкурентоспроможної продукції.
Завантаження
| Переглядів анотації: 95 | Завантажень PDF: 82 |
Посилання
Програма реалізації технічної політики в агропромисловому комплексі на період до 2020 року. Міністерство аграрної політики та продовольства.
Державнацільова науково-технічна програма розвитку машинобудуванняна період до 2020 року, обсягів продукції машинобудування вітчизняного виробництва та птахівництва на підприємствах агропромислового комплексу.
Ботвіна Н. О. Вплив спеціалізації на конкурентоспроможність аграрних підприємств / Н. О. Ботвіна // Збірник наукових праць Таврійський науковий вісник. – Херсон, 2007. – Вип. 47. – С. 276 – 286.
Ботвіна Н.О. Механізм підвищення конкурентоспроможності галузей АПК на зовнішньому ринку / Н. О. Ботвіна // Науково-виробничий журнал Бізнес-навігатор. – Херсон, 2007. – № 13 (3). – С. 43 – 46.
Ботвіна Н. О. Засоби державної підтримки конкурентоспроможності агропромислового виробництва / Н. О. Ботвіна // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – Миколаїв, 2008. – Спец. випуск 2 (30). – С. 76 – 82.